1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Artisjokken

Artisjokken

Door: jpjvdberg

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten


Artisjokken, gesmolten boter.



De artisjok is een distelachtige plant met viltige bladeren en blauwpaarse bloemen. De omwindselbladen en de vruchtbodems (fonds d'artichauts) worden als groente gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren, knip van de overige bladeren de punten af. Kook ze in ruim water met zout gaar. Ze zijn gaar zodra de blaadjes gemakkelijk loslaten. Haal ze met een schuimspaan uit het water, verwijder dan met een grote theelepel de ontluikende bloemhoofdjes (het hooi).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top