1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Griet met WitteWijnsaus

Griet met WitteWijnsaus

Door: keukenlab

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten 4 personen



  • 4 moten griet van 250 gram of 4 filets van 125 a 150 gram
  • 2 dl visbouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 25 gram boter
  • 1 sjalotje
  • 25 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels room
  • 4 eetlepels ontpitte witte druiven, vers of uit blik


Verder heb je nodig




Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

Doe de gewassen vis met de bouillon en de wijn in een pan.
Breng dit aan de kook, zet de warmtebron op nul.
De vis wordt door het hete vocht gaar in 5 a 7 minuten.
Schep de stukken vis voorzichtig uit de het vocht, dek ze af met een dubbel stuk alufolie om ze warm te houden.
Smelt de boter, fruit hierin 1 minuut het gesnipperde sjalotje.
Roer er de bloem door, schenk er dan beetje bij beetje het visvocht bij.
Roer steeds goed, zodat een gladde saus ontstaat.
Roer de eierdooier en de room door elkaar, schenk wat warme saus erbij.
Giet dan het mengsel terug in de pan.
Laat de saus niet meer koken.
Roer er de druiven door.

Serveertip

Leg op 4 warme borden de vis, schenk wat saus eromheen. Geef de rest van de saus apart bij.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst en een gemengde salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenlab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top