Gerookte schouderkarbonades

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2001

Makkelijk te bereiden, ook als je weinig ervaring hebt met het roken van vlees. In het recept wordt uitgegaan van een rooktijd van 12 minuten; persoonlijk vind ik dat wat kort, maar het is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de karbonades en de temperatuur van de rookoven. Over het algemeen is vlees dat wat langer gerookt wordt bij een wat lagere temperatuur lekkerder dan snel roken bij een heel hoge temperatuur. Dit recept komt uit een boekje over een rookoventje dat je binnen gebruikt en gewoon op je gaspitten kunt plaatsen. Ik heb hier geen ervaring mee, wij roken altijd buiten in een traditionele rookoven. Van binnenshuis roken ben ik niet zo gecharmeerd. Een oventje op het gas is weliswaar sneller heet en de temperatuur is beter regelbaar, maar het heeft iets onechts in mijn ogen; een zeer goede afzuigkap is beslist een vereiste!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 schouderkarbonades, 2 el olijfolie, zout, peper, 1 teentje knoflook, 2 el boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven

Voorbereiding

Snijd het vetrandje van de karbonades even in, zodat ze niet krom gaan trekken.

Bereidingswijze

Meng door de olie zout, peper en het uitgeknepen teentje knoflook. Bestrijk de karbonades hiermee en rook ze 12 minuten (of naar smaak).
Bak ze vervolgens in de boter nog 4 minuten aan elke kant.

Serveertip

Lekker met gestoofde zuurkool.

Laatste reacties

frada2 avatar
frada2 29-07-2010

Je kunt ook een kijkje nemen op: rookovens-online.nl, dan kun je alvast wat ideen opdoen.

rhelgersma avatar
rhelgersma 24-08-2002

ik wil zelf ham of lamsbout gaan pekelen/roken, ik ben dus op zoek naar rooktechnieken

devilwoman avatar
devilwoman 18-04-2001

heb je recept vast meegenomen Anna, voor straks in mijn (nog aan te schaffen) rookoventje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten