Kipsate
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-04-2001
Sate Ajam
Ingrediënten
400 gr. kipfiletVoor de marinade:
1 teentje knoflook -
4 el ketjap manis -
1 el gembersiroop -
1 tl gemalen komijn (Djinten) -
1 tl gemalen koriander (ketoembar) -
1 tl gemberpoeder (djahe) -
1 tl sesamolie -
1 el citroensap.
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm en doe ze in een kom.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer de ketjap, gembersiroop, koriander, gemberpoeder, sesamolie en citroensap erdoor.
Bereidingswijze
Schenk de marinade over het vlees en schep ze er goed door en laat het vlees, afgedekt, minstens 4 uur in de koelkast marineren.
Rijg het vlees aan satestokjes en rooster ze in 10-15 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze af en toe met de marinade en keer ze regelmatig.
Serveertip
Lekker met Ketjapsaus en/of Zoetzure Gembersaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties