Kipsate

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2001

Sate Ajam

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr. kipfilet
Voor de marinade:

1 teentje knoflook -
4 el ketjap manis -
1 el gembersiroop -
1 tl gemalen komijn (Djinten) -
1 tl gemalen koriander (ketoembar) -
1 tl gemberpoeder (djahe) -
1 tl sesamolie -
1 el citroensap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm en doe ze in een kom.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer de ketjap, gembersiroop, koriander, gemberpoeder, sesamolie en citroensap erdoor.

Bereidingswijze

Schenk de marinade over het vlees en schep ze er goed door en laat het vlees, afgedekt, minstens 4 uur in de koelkast marineren.
Rijg het vlees aan satestokjes en rooster ze in 10-15 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze af en toe met de marinade en keer ze regelmatig.

Serveertip

Lekker met Ketjapsaus en/of Zoetzure Gembersaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten