1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterlammetje

Boterlammetje

  • Nederlands, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2001

Ingrediënten


Boter, 2 krenten, takje peterselie


Verder heb je nodig


Houten boterlammetjesvorm


Een boterlammetje hoort gewoon op de paas-ontbijttafel. Het maken van boterlammetjes is al heel oud, al van de zeventiende eeuw. Het ontstaan van het boterlammetje zou afkomstig zijn van boeren uit de Krimpenerwaard. Deze boeren wilden hun grasboter - boter gemaakt van de melk van koeien die voor het eerst weer in de wei hebben gestaan - op een feestelijke manier aan hun landheer aanbieden. 's Winters werden de vormpjes gesneden uit beukenhout.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief de 'weektijd' van de vorm en exclusief de opstijftijd van de boter.

Bereidingswijze

Leg de houten boterlammetjesvorm gedurende 24 uren in sterk gezouten water.Druk de boter erin en sluit de vorm. Zet deze zeker enkele uren in de koelkast.Haal het lammetje uit de vorm. Maak van krenten oogjes en steek een takje peterselie in de bek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top