Sandwich Gerookte Vis
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-04-2001
een sandwich met makreel en roomkaas
Ingrediënten 4 personen
125 gram verse roomkaas met tuinkruiden, 2 theelepels mierikswortel, 2 theelepels verse bieslook, 4 dikke sneden wit maanzaadbrood, 1/2 rode parika, 200 gram makreel, 2 theelpels citroensap, peper, waterkers.Bereidingswijze
Hak de bieslook fijn en meng deze in een kom met de roomkaas en de mierikswortel.
Snijd de paprika in dunne reepjes en maak de makreel schoon en snijd deze in stukjes.
Besmeer de sneden brood eventueel met boter en verdeel het roomkaasmengsel over 2 sneden brood. Leg vervolgens de reepjes rode paprika en de makreel op het brood. Besprenkel alles met citroensap en strooi wat peper over de makreel. Knip er wat waterkers.
Leg de overgebleven sneden brood bovenop en druk de sandwiches goed op elkaar.
Serveertip
In plaats van gerookte makreel ook lekker met gerookte forel.
In plaats van maanzaadbrood, een Italiaanse bol.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties