Gesmoorde Chinese Groenten

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 gr gedroogde chines champignons, 75 gr strochampignons, 75 gr bamboeloten, 50 gr peultjes, 1 pakje tofoe,200 gr chinese kool, 3-4 el plantaardige olie, 1 theel.zout, 1/2 theel. lichtbruine suiker,1 el lichte sojasaus, een paar druppels sesamolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, lepel, theelepel, wok, roerspaan, mes, snijplank, hakmes, vergiet,

Voorbereiding

week de chines champignons 20tot25 min in koud water, spoel ze af en verwijder harde stelen, hak de strochampignons in de lengte door. spel de bamboe en laat uitlekken. snij de puntjes van de peultjes. hak de tofoe in kleine blokjes, hak de chines kool in kleine stukken zo groot als de peultjes. doe de tofoe met kokend water in de wok ca 2 min. en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit in de wok de olie, laat tofoe lichtbruin bakken, haal uit en hou warm. roerbak alle groenten ca 1 min. in de wok en doe dan tofoe, zout, suiker en sojasaus erbij. roerbak nog 1 min. leg deksel op wok en smoor ca. 3 min. besprenkel met sesamolie en

Serveertip

SERVEER METEEN

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marleenhopp avatar
marleenhopp

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten