Stokbroodje Kanton

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2001

stokbrood met varkenshaas en veel groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram varkenshaas, 2 teentjes knoflook, 2,5 cm verse gember, 2 eetlepels sojasaus, peper, 2 eetlepels sojaolie, 4 bosuitjes, 1/2 rode parika, 12 peultjes, 1 klein stokbrood, krulandijvie, 60 gram tauge.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en meng deze in een kom met de uitgeperste teentjes knoflook, de fijngehakte gember en sojasaus.
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes, de schoongemaakte paprika in dunne reepjes en haal de peultjes af.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de reepjes varkenshaas circa 5 minuten. Voeg de bosuitjes, de rode parika en de peultjes toe en roerbak alles nog nog 3 minuten.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden.
Besmeer de helften eventueel met boter. Bedek de twee stukken stokbrood met krulandijvie en tauge. Schep het vleesmengsel hierop. Dien de broodjes onmiddelijk op.

Serveertip

Geef er bestek bij, het broodje is nogal onhandig eten, maar wel heel erg lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten