goode`s bbq mop

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2001

**Pittige barbequesaus**

Deel dit recept

Ingrediënten
*1 lt.runderbouillon
*2 laurierblaadjes
*1 theel.oregano
*2 eetl.boter
*3 eetl gesnipperde ui
*3 eetl.gehakte selderij
*3 eetl.groene paprikablokjes
*3 eetl.gesnipperde knoflook
*2 eetl.barbeque kruiden
*snufje mosterdpoeder
*snufje zout
*snufje witte peper
*snufje zwarte peper
*snufje cayennepeper
*fijngeraspte schil van 2 citroenen
*sap van 2 citroenen
*2 eetl.sojasaus
*2 eetl.wittewijn
*1 eetl.olijfolie
*1 eetl.sesamolie
*450 gr.gerookt ontbijtspek in stukjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag en doe de laurierblaadjes en de oregano in de bouillon.
Smelt ondertussen de boter in een koekepan op vrij hoog vuur.
Voeg ui,selderij,paprika,knoflook,barbequekruiden,mosterdpoeder,zout,beide pepers en cayennepeper toe en bak alles 5-7 minuten tot de uien bruin zijn.
Roer het mengsel door de bouillon.
Voeg citroensap,citroenrasp,sojasaus,azijn,olijfolie en sesamolie aan de bouillon toe.
Bak het spek ca.6 minuten in een koekepan.(Het mag niet knapperig worden.)
Doe het gebakken spek met vet in de bouillon.
Kook de bouillon zachtjes door tot het vocht(na 45-60 minuten)voor een kwart is verdampt.
Proef de saus en voeg eventueel een snufje van het een en ander toe.
Bewaar de saus in een afgesloten pot maximaal 3 dagen in de koelkast of vries hem in.(Voor ca.1,5 liter saus)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten