Chocoladeflan

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2001

Een fluweelzachte flan van donkere chocolade als afsluiting van een mooi diner.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
4 eierdooiers/ 60 gram fijne tafelsuiker/ 6 druppels wierookextract (kruiden- of reformwinkel)/ 30 gram cacao/ 90 gram pure chocolade/ 0,85 deciliter volle melk/ 1/4 liter slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
10 kleine ramequins of kleine soufflevormpjes

Voorbereiding

Klop de eierdooiers met de suiker in een kom met een houten lepel licht en luchtig. Klop het wierookextract en de cacao erdoor. Breek de chocolade in stukjes. Breng de melk aan de kook en laat de chocolade hierin smelten. Laat de chocolademelk afkoelen en roer hem daarna met de slagroom door de eierdooiermassa. Verwarm de oven voor tot 140 gr.C.
Giet een laagje kokend water in de braadslee en schuif deze op de middelste richel van de oven. Giet de chocolademassa in de soufflevormpjes, zet ze in de braadslee (het water moet tot 2/3 van de vormpjes komen) en laat ze in 1 uur en 15 minuten in de oven gaar worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten