kruidkoek ala janneke
- Vegetarisch, Tussendoortje
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-04-2001
Een zoetpittige kruidkoek met abrikozen en hazelnoten
Ingrediënten
400 gr volkorenmeel, 1 el bakpoeder, 200 gr rietsuiker, 3 dl sojamelk, 7 el zonnebloemolie, 75 gr abrikozen, 100 gr hazelnoten, 3 el koekkruiden, 1 tl vanillesuikerBenodigdheden
bakvorm van circa 2 literVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De bakvorm goed invetten.
Bereidingswijze
Hak de hazelnoten fijn, snij de abrikozen in kleine stukje.
Meng het volkorenmeel, de bakpoeder, rietsuiker, koekkruiden en vanillesuiker goed door elkaar. Voeg de noten en abrikozen toe. Roer de sojamelk en olie er door heen.
Er onstaat een dik, kleverig beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een lepel. De kruidkoek moet ongeveer 75-80 minuten bakken.
Serveertip
Variatietips: gebruik eens sesamzaad en zonnebloempitten ipv hazelnoten of
vervang de abrikozen door gedroogde of verse appel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties