kruidkoek ala janneke

  • Vegetarisch, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2001

Een zoetpittige kruidkoek met abrikozen en hazelnoten

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr volkorenmeel, 1 el bakpoeder, 200 gr rietsuiker, 3 dl sojamelk, 7 el zonnebloemolie, 75 gr abrikozen, 100 gr hazelnoten, 3 el koekkruiden, 1 tl vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm van circa 2 liter

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.
De bakvorm goed invetten.

Bereidingswijze

Hak de hazelnoten fijn, snij de abrikozen in kleine stukje.
Meng het volkorenmeel, de bakpoeder, rietsuiker, koekkruiden en vanillesuiker goed door elkaar. Voeg de noten en abrikozen toe. Roer de sojamelk en olie er door heen.
Er onstaat een dik, kleverig beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een lepel. De kruidkoek moet ongeveer 75-80 minuten bakken.

Serveertip

Variatietips: gebruik eens sesamzaad en zonnebloempitten ipv hazelnoten of
vervang de abrikozen door gedroogde of verse appel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten