1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Risotto.

Risotto.

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 bouillontablet, 4 eetl. olie, 300 g droogkokende rijst, 1 blikje tomatenpuree (70 g), versgemalen peper, nootmuskaat, 1 zakje Parmezaanse kaas (40 g).



Het basisrecept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui pellen en fijnsnipperen.
Het bouillontablet oplossen in 4 1/2 dl. heet water.
De olie verhitten in een pan.
Fruit hierin de ui glazig in ca. 2 min.
Voeg de rijst toe en bak dit ca. 7 min. tot de korrels lichtbruin zijn.
Goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Als de rijst goed van kleur is de bouillon erbij gieten.
Laat het aan de kook komen en roer het nogmaals goed door.
Draai het vuur laag en laat de rijst met het deksel op de pan in ca. 25 min. gaar worden.
Evt. het resterende kookvocht afgieten.
De tomatenpuree erdoor roeren met een vork.

Bereidingswijze

Breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat.
De Parmezaanse kaas geef je er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top