Chuletas De Cerdo

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2001

karbonades met bonen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, 1 groene paprika, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik kidneybonen (ca 250 gram), 1 deciliter runderbouillon, zout, versgemalen zwarte peper, tabasco, 4 karbonades, 50 gram versgeraspte cheddar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en hak hem fijn. Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de uitjes en de paprika boven een laag vuur. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit en voeg ze toe.
Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Doe de bonen en de bouillon in de pan. Voeg peper, zout en tabasco naar smaak toe en schep alles goed om. Verwarm de bonen afgedekt circa 15 minuten boven een laag vuur.
Spoel ondertussen de karbonades af, dep ze droog en bestrooi ze aan beide kanten met peper. Bak ze circa 10 minuten in de resterende olie boven een hoog vuur, waarbij je ze eenmaal keert. Bestrooi ze eventueel met zout.

Serveertip

Leg de karbonades op vier borden, schep er de bonen bij en bestrooi ze met geraspte kaas.
Serveren met tortilla's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten