DE KROKETTEN VAN MIJN TANTE

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2001

Ze ontbraken op geen enkele verjaardag bij mijn tante. Haar kroketten en bitterballen waren voor mij, als kind, altijd een feest apart. Een nicht gaf mij het recept van haar moeder.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr. schenkelvlees, ca 70 cl. bouillon, ca 100 gr. bloem, 2 eieren of alleen eiwitten, paneermeel, maggi aroma (flesje), bouillonblokjes - 1 kruidenbuiltje groentensoep, 1 kruidenbuiltje kippensoep, kerrie, 1 tl suiker (eventueel wat vleeskruiden )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, frituurpan. Eventueel een grote platte schaal.

Voorbereiding

Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500 gr.)
Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 ltr heet water, waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn toegevoegd.
Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de kruidenbuiltjes).

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de bouillon en snijdt het in stukjes. Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het vlees. Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren tot het een dikke massa is geworden. Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren. Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggi-aroma uit een flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.
Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste dikte.
De ragout mag n i e t k o k e n (2 x "blub" = klaar!!)
Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote platte schaal.
Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.
Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

Teveel? Vries ze in ....

Serveertip

Vorm er ook wat bitterballen van voor bij de borrel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fdegroot755 avatar
fdegroot755 09-01-2018

Ik heb na lange tijd weer zin om wat te freubelen in de keuken en met de fituurpan,ik ga hier maar is op los,is lang geleden dat ik zelf kroketten heb gemaakt,maar dit komt over als een smakelijke herstart.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 04-03-2012

Vandaag gemaakt en ze zijn inderdaad heel erg lekker. De maggi-tip is een goeie! Ik kreeg ze alleen niet goed stijf, dus kroketten vormen was een hele toer. groet Roger

lunie avatar
lunie 23-09-2009

Klinkt super allemaal!!!!

gissie avatar
gissie 16-10-2006

Heerlijk hoor , bedankt dat ik het mee nemen mag , groetjes Gissie

alidada avatar
alidada 13-02-2005

Hallo, ik maak eigenlijk altijd het recept van mijn vader "de kroketten van paps" (staat op mijn pagina), maar ik ga zeker "de kroketten van mijn tante" ook een keer maken.Neem dit recept dus mee naar mijn pagina. Groetjes, Louise

wooley avatar
wooley 18-10-2004

Ga ik zeker proberen... Als ik de reactie's zie moet ik 'm zeker meenemen! Groetjes

amensame avatar
amensame 19-07-2004

Dit recept heb ik meegenomen en ga het proberen. Hartelijk bedankt hiervoor. groeten van Nolly.

gejohn avatar
gejohn 13-06-2004

Als het al zo vaak meegenomen is moet het wel lekker zijn. Heb je recept meegenomen. Bedankt en een prettige zondag. Groetjes Gea

suid-afrika avatar
suid-afrika 02-06-2004

men, moeten compromie sluiten (weg van techniek en deze lijk me een smakelijk tussenweg.... Bedankt! Deon

inge1956 avatar
inge1956 28-05-2004

Heerlijk lijkt me dit recept. Ook in mijn familie werd kroketten gemaakt (indische), deze maak ik nog steeds, maar dit recept lijkt me lekker voor de afwisseling.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten