Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. DE KROKETTEN VAN MIJN TANTE

DE KROKETTEN VAN MIJN TANTE

Door: adeline_a

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2001

Ingrediënten


400 gr. schenkelvlees, ca 70 cl. bouillon, ca 100 gr. bloem, 2 eieren of alleen eiwitten, paneermeel, maggi aroma (flesje), bouillonblokjes - 1 kruidenbuiltje groentensoep, 1 kruidenbuiltje kippensoep, kerrie, 1 tl suiker (eventueel wat vleeskruiden )


Verder heb je nodig


Soeppan, frituurpan. Eventueel een grote platte schaal.


Ze ontbraken op geen enkele verjaardag bij mijn tante. Haar kroketten en bitterballen waren voor mij, als kind, altijd een feest apart. Een nicht gaf mij het recept van haar moeder.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500 gr.)
Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 ltr heet water, waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn toegevoegd.
Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de kruidenbuiltjes).

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de bouillon en snijdt het in stukjes. Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het vlees. Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren tot het een dikke massa is geworden. Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren. Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggi-aroma uit een flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.
Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste dikte.
De ragout mag n i e t k o k e n (2 x "blub" = klaar!!)
Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote platte schaal.
Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.
Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

Teveel? Vries ze in ....

Serveertip

Vorm er ook wat bitterballen van voor bij de borrel.



Deel dit recept

Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adeline_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top