1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse Gehaktballetjes

Griekse Gehaktballetjes

Door: paasmand

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2001

Ingrediënten 8 personen


1 ui
2 sneetjes oud brood
melk
3 teentjes knoflook
1 citroen
1 ei
2 theel. oregano
750 g rundergehakt
zout en peper
olijfolie
Voor de saus:
2 eieren
sap van 1 citroen
30 g boter
2 eetl. bloem
1/4 l vleesbouillon
2 eetl. fijngehakte peterselie



Met heerlijke citroen-eiersaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de gepelde ui. Snijd de korsten van het brood en week het in de melk. Snipper de knoflook fijn. Snijd de citroen in plakjes.

Bereidingswijze

Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en gesnipperde ui door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Maak er balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Bak de balletjes in olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm de bouillon om te gebruiken voor de citroensaus.


De saus:
Klop de eieren los met het citroensap. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten. Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken. Giet deze warme saus over de gehaktballetjes.

Serveertip

Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes citroen.
Tip:
Heerlijk met rijst en tomatensalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmand
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top