1. Home
  2. Recepten
  3. Deense Koffiebroodjes

Deense Koffiebroodjes

Door: riasara

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2001

Ingrediënten 6 personen


150 gram rozijnen
1/2 dl rum
1 dl koud water
100 gram grofgehakte walnoten
75 gram geschaafde amandelen
4 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
1/2 eetlepel kardamon
1 groot blik croissant deeg
50 gram boter
4 eetlepels eiwit
poedersuiker


Verder heb je nodig


Bakpapier
Oven

Deense Koffiebroodjes
Deense Koffiebroodjes

Een traktatie bij de koffie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de bakplaat met bakpapier,
Oven voorverwarmen op 200 graden C
Doe de rozijnen met de rum en het water in een pan. Breng het vocht aan de kook,zet het vuur af en laat de rozijnen 15 minuten wellen.Afgieten en laten uitlekken.

Bereidingswijze

Meng de rozijnen met de walnoten,amandelen,suiker,kaneel en kardamon.
Rol het croissantdeeg uit het blikje op het aanrecht uit.Verdeel het rozijnenmengsel over het deeg en rol het deeg in de breedte,strak op. Snij de deegrol in 6 gelijke delen en leg ze met de platte kant op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Druk de stukken deeg voorzichtig een beetje plat.
Leg op elk stukje deeg een klontje boter en bak de koffie broodjes in de voorverwarmde hete oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar.
Op een rooster aflaten koelen.
Meng het eiwit met zoveel poedersuiker dat er een dik glazuur ontstaat,dat makkelijk op de bolle kant van een lepel blijft hangen.
Schep het glazuur over de koffiebroodjes en laat het hard worden.

Serveertip

Je kunt ze ook gebruiken bij de lunch.
Tip. voor de liefhebbers kun je er ook 75 gram geraspte chocola bij het recept voegen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riasara
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top