Bakbokking

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-04-2001

Een verse bokking is niets anders dan een lichtgerookt haring.
Bakbokking wordt geserveerd met rode kool, ook wel met bietjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
Verse bokkingen, zout, peper, bloem, boter of olie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de koppen van de bokkingen, snijd ze aan de buikzijde helemaal open en haal de ingewanden eruit, neem ook de graat eruit. Was ze goed en wrijf ze in met peper en zout. Laat ze met opengesneden kant op elkaar liggend 30 minuten staan, zodat het zout en de peper in het visvlees kunnen trekken. Droog ze af, wentel ze door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
Bak ze in een ruime hoeveelheid hete olie of boter aan beide kanten lichtbruin. Bak eerst de opengesneden kant, waardoor de vis boltrekt, dan de velkant. Laat ze uitlekken op keukenpapier, leg ze waaiervormig op een schotel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten