1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenbouillon Met Ananas En Kervel

Kippenbouillon Met Ananas En Kervel

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 citroen
4 plakken ananas
klein bosje kervel
3 lente-uitjes
1 liter kippenbouillon
250 g kipfilet
50 g boter
1 theel. kerriepoeder
plakken stokbrood of ciabatta



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de citroen met heet water. Rasp ? theel. van de schil. Pers de citroen uit. Verdeel de plakken ananas in stukjes. Hak de kervel fijn. Snijd de lente-uitjes met loof in ringetjes. Meng de boter met de kerriepoeder en de helft van het lente-uigroen.

Bereidingswijze

Verhit de bouillon met de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap en laat hierin de kipfilet tegen de kook aan in 15 minuten garen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze met de ananas, kervel en lente-uitjes bij de bouillon.

Serveertip

Besmeer het brood met de kerrieboter en presenteer het bij de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmand


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmand
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top