salade met spekjes en gegrilde geitenkaas (montignac)

  • Montignac, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2001

Heerlijke maaltijdsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
sla naar keuze, 100 gram bacon, 150 gram geitenkaas, 100 gram walnoten, 2 tomaten, 1 komkommer, 2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
olijfolie, azijn, zout, peper

Voorbereiding

Snijd de sla in hapklare stukken, snijd de tomaat doormidden en in schijfjes, snijd de komkommer in schijfjes.
Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, zout en peper.

Bereidingswijze

Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak zonder olie in een koekepan knapperig.
Leg de geitenkaas op een bakplaat even onder de gril. Pocheer de eieren. Leg de sla midden op het bord, leg de tomaat- en komkommer schijfjes aan de rand van het bord, bestrooi de sla met de walnoten en gebakken spekjes. Besprenkel de salade met vinaigrette. Leg een gepocheerd ei in het midden bovenop de salade. Leg stukjes gegrilde geitenkaas bovenop de salade om het ei heen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riny avatar
riny 06-08-2009

IK heb hem al eens gemaakt, en viel toen erg in de smaak. Vandaag, een warme dag, dus we gaan lekker aan de salade. Mijn kinderen zijn dol op geitenkaas, dus dat komt helemaal goed. Bedankt voor dit geweldeige recetp

harmony avatar
harmony 27-09-2005

Lekker! Mag je het trouwens ook aanvullen met olijven of vallen deze buiten het Montignac programma? Groet, Monique

lelyveld avatar
lelyveld 03-02-2003

Dit is echt een heerlijk montignac recept! Ik heb het met eikebladsla gemaakt, heerlijk!

peperdeen avatar
peperdeen 14-05-2001

Hallo, Nu al een paar keer het recept uitgeprobeerd en het blijft echt lekker. Fantastisch! Niet ik ben alleen enthousiast maar ook mijn mede-eters. Voor de bacon heb ik wel spekblokjes van AH genomen maar met bacon is het wel misschien wat echter. Bedankt voor het recept. Een succes!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten