salade met spekjes en gegrilde geitenkaas (montignac)
- Montignac, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-04-2001
Heerlijke maaltijdsalade
Ingrediënten 2 personen
sla naar keuze, 100 gram bacon, 150 gram geitenkaas, 100 gram walnoten, 2 tomaten, 1 komkommer, 2 eierenBenodigdheden
olijfolie, azijn, zout, peperVoorbereiding
Snijd de sla in hapklare stukken, snijd de tomaat doormidden en in schijfjes, snijd de komkommer in schijfjes.
Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, zout en peper.
Bereidingswijze
Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak zonder olie in een koekepan knapperig.
Leg de geitenkaas op een bakplaat even onder de gril. Pocheer de eieren. Leg de sla midden op het bord, leg de tomaat- en komkommer schijfjes aan de rand van het bord, bestrooi de sla met de walnoten en gebakken spekjes. Besprenkel de salade met vinaigrette. Leg een gepocheerd ei in het midden bovenop de salade. Leg stukjes gegrilde geitenkaas bovenop de salade om het ei heen.
Laatste reacties
IK heb hem al eens gemaakt, en viel toen erg in de smaak. Vandaag, een warme dag, dus we gaan lekker aan de salade. Mijn kinderen zijn dol op geitenkaas, dus dat komt helemaal goed. Bedankt voor dit geweldeige recetp
Lekker! Mag je het trouwens ook aanvullen met olijven of vallen deze buiten het Montignac programma? Groet, Monique
Dit is echt een heerlijk montignac recept! Ik heb het met eikebladsla gemaakt, heerlijk!
Hallo, Nu al een paar keer het recept uitgeprobeerd en het blijft echt lekker. Fantastisch! Niet ik ben alleen enthousiast maar ook mijn mede-eters. Voor de bacon heb ik wel spekblokjes van AH genomen maar met bacon is het wel misschien wat echter. Bedankt voor het recept. Een succes!