salade met spekjes en gegrilde geitenkaas (montignac)
- Montignac, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Heerlijke maaltijdsalade
Ingrediënten 2 personen
sla naar keuze, 100 gram bacon, 150 gram geitenkaas, 100 gram walnoten, 2 tomaten, 1 komkommer, 2 eierenBenodigdheden
olijfolie, azijn, zout, peper
Voorbereiding
Snijd de sla in hapklare stukken, snijd de tomaat doormidden en in schijfjes, snijd de komkommer in schijfjes.
Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, zout en peper.
Bereidingswijze
Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak zonder olie in een koekepan knapperig.
Leg de geitenkaas op een bakplaat even onder de gril. Pocheer de eieren. Leg de sla midden op het bord, leg de tomaat- en komkommer schijfjes aan de rand van het bord, bestrooi de sla met de walnoten en gebakken spekjes. Besprenkel de salade met vinaigrette. Leg een gepocheerd ei in het midden bovenop de salade. Leg stukjes gegrilde geitenkaas bovenop de salade om het ei heen.