Bloemkool-Broccoliterrine

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g.broccoli,250 g.bloemkool.1 teentje knoflook,1 theel.citroensap,100 g.feta kaas,3 eieren,peper,1 dl.slagroom,zout en nootmuskaat.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de broccoli en de bloemkool schoon en snijd de groenten in klein stukjes.Doe de broccoli en de bloemkool apart im twee schalen en voeg aan allebei 2 eetl.water toe.Pers het teentje knoflook uit boven de broccoli en roer het citroensap door de bloemkool.Laat de broccoli gaar worden:afgedekt in 4-5 min.op 700 watt.Laat vervolgens de bloemkool gaar worden:afgedekt in 4-5 min.op 700 watt.Giet beide groenten af en laat ze afkoelen.Pureer intussen de feta met 1 ei in een foodprocessor.Breng de kaaspuree op smaak met wat peper.Pureer vervolgens de afgekoelde bloemkool met 1 ei en de helft van de slagroom.Breng de bloemkool op smaak met zout,peper en nootmuskaat.Pureer tot slot de broccoli met 1 ei en de rest van de slagroom.Breng deze puree op smaak met zout en peper.Schep de kaaspuree in een ronde beboterde schaal(souffle,inhoud ca 3/4 l.) en strijk de bovenkant glad.Schep vervolgens de broccolipuree erop en tot slot de bloemkoolpuree.Laat de terrine gaar worden:afgedekt in ca.6 min.op 700 watt.Laat de terrine enkele min.nagaren.Stort de terinne op een platte schaal en snijd hem in 8 punten.

Serveertip

Leg op ieder bord 2 punten en geef er bv.een tometnsaus met peterselie bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten