1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2001

Ingrediënten 4 personen


100 gr spekblokjes, 2 eetl. boter, 800 gr kip, bijv. drumsticks of braadsticks, 12 sjalotjes gepeld, 250 gr champignons in schijfjes, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook gehakt, 1 bouquet garni (2 takjes verse rozemarijn, 2 takjes verse tijm en 2 takjes oregano), 6 dl volle rode wijn, 3 el beurre manie (1 el bloem gemengd met 2 el zachte boter), zout en zwarte peper.

Voor de garnering: gebakken broodcroutons, peterselie.


Verder heb je nodig


Grote pan


Rode wijn maakt van een alledaags kiprecept iets bijzonders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de sjalotjes, snijd de champingons in plakjes, hak de knoflook.

Bereidingswijze

Bak het spek tot het bruin is. Schep de blokjes uit de pan. Voeg de boter toe aan het spekvet en laat het smelten. Wanneer het schuim wegtrekt de kip erin leggen en aan beide kanten goudbruin bakken. Leg de kip in een grote vuurvaste schaal. Bak de sjalotjes lichtbruin en daarna de paddestoelen.
Voeg uien en paddestoelen toe aan de kip, samen met het spek, de knoflook, laurierblaadjes en het bouquet garni. Giet de rode wijn erbij en bestrooi alles met zwarte peper en weinig zout. Laat het gerecht zachtjes sudderen op laag vuur. Voeg stukjes van de beurre manie toe tot de saus dik wordt. Leg het deksel op de schaal en laat de inhoud zachtjes verder sudderen (45 - 60 minuten).

Serveertip

Verwijder het bouquet garni en de larierblaadjes en garneer het gerecht met croutons en gehakte peterselie.

Erg lekker met gekooktje aardappeltjes met peterselie en haricots verts.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top