Churros

  • Spaans, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2001
  • Churros

    Churros

    Churros

  • Churros

    Churros

    Churros

  • Churros

    Churros

    Churros

Deze gefrituurde deegrepen worden in Spanje als ontbijt gegeten.
Basisrecept en twee varianten: een zoete en een hartige.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1455,24 kcal
Koolhydraten 38,73 g
Eiwitten 10,03 g
Vetten 139,44 g

Bereidingswijze

Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met dikke bodem. Voeg voor zoete churros ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddellijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het voor en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao & kaneel (voor zoet) of kaas & Spaanse peper (voor hartig) toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken.
Klop tot het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
Verhit tenminste 10 cm olie in een (frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 cm in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Laat de churros op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi zoete churros met poedersuiker en hartige met parmezaanse kaas.

Bron

-

Serveertip

Voor het echte spaanse ontbijt: maak de churros volgens het basisrecept en serveer met een kom gesmolten chocolade die je aanlengt met een beetje melk. (In Spanje krijg je een soort hele dikke chocolademelk erbij.)
Dip de churros in de chocolade. Zalig!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

joland78 avatar
joland78 15-10-2018

Net gemaakt, wel lekker, inderdaad maar 1 ei nodig gehad, een mooi soepel deegje komt ervan. Maar ik maak ze de volgende keer wel zonder chocola, je kun t nu niet goed zien of ze gaar en bruin zijn.

Cecileg avatar
Cecileg 08-08-2016

Het zou kunnen zijn dat mensen alleen het recept bewaren en wachten op een beter geschikter moment om het te maken. Het kan dus even duren. Ik doe dat zelf ook vaker. Lieve groet Cecile

Culpa avatar
Culpa 08-08-2016

Zo jammer, dat mensen alleen commenten dat ze het recept hebben meegenomen, valt me zo vaak op hier. maar niets zeggen over de smaak, structuur..kortom of ze elukt zijn en of het lekker was. Daar gaat het tenslotte toch om. Nu weet ik nog niet of dit recept de echte churros benaderd.

hedy1962 avatar
hedy1962 06-06-2013

Hallo Renate, Ik neem je recept mee hoor , ik ben n.l GEK op churros !!! elk jaar als ik in Spanje ben , ren ik naar de eerste de beste churroskraam , echt waar ! Dus bedankt voor je recept en als ik ze gemaakt heb , hoor je het van me. Groetjes, Hedy

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

neem ik mee hoor groetjes van anita

Ngeerts avatar
Ngeerts 26-08-2010

Wow dit ziet er enorm lekker uit! Ik neem hem mee, bedankt.

duiveltjealex avatar
duiveltjealex 15-06-2006

Ik heb 10 jaar in Spanje gewoond en wil graag weer het spaanse gevoel hebben van churros con chocolate. Ga het van het weekend proberen, je hoort nog wel. Groetjes duiveltjealex

kim_aalberts avatar
kim_aalberts 19-05-2002

Ik was laatst op zoek naar dit recept. Ik vertelde het aan een goede vriendin van mij, maar wist het recept niet. Ik wil renate 999 hiervoor bedanken. Groeten, Kim

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten