1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Courgette
  5. Thaise Soep met Kokosmelk, Kip en Courgette

Thaise Soep met Kokosmelk, Kip en Courgette

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2001

Ingrediënten 2 personen


Olijfolie. 250 gr Kipfilet. 10 Verse Champignons. 1 Courgette. 1 Kipbouillontablet. 20 cm Citroengras. stukje Gember. 1 blik Kokosmelk. 2 rode Chilipepers. 1 Limoen. 1 eetlepel Suiker. Vissaus. Dunne Rijstmihoen.


Verder heb je nodig


Ruime soeppan. Braadpan


Door toevoeging van Kokosmelk erg apart en mild pittig. Zo ongelooflijk lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukken. Snijd de champignons in plakken. Snijd de courgette in plakken. Snijd beide chilis, citroengras en gember in kleine reepjes (kan de zaadjes van de chilis verwijderen als je wilt)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de kipfilets bruin en voeg champignons toe. Neem een soeppan en doe hier een glas water in. Voeg kipbouillontablet toe en laat het water koken. Voeg dan courgette, (helft van de) chilis, gember, citroengras, kokosmelk, en kipfilets met champignons toe. Snijd de lemon door de helft en knijp uit over de soep. Voeg suiker en vissaus toe en laat het even lekker doorpruttelen. Voeg mihoen toe en laat dit zo'n 3 minuten meekoken.

Serveertip

Knapperig (stok)brood en vergeet vooral niet wat alcoholisch te serveren! Zet een schaaltje met de andere helft van de chili's op tafel. Dit is voor de meer heldhaftigen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top