Zuurkool Ovenschotel

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2001

Slanke variant van de zuurkool-schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
50 gram rundergehakt, 100 gram zuurkool, 2 aardappelen, 1/2 kopje melk, 10 gram rozijnen, 50 gram ananas, 1 banaan, 100 gram witte bonen in tomatensaus, 1 el gekruide paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout gaar. Bak ondertussen het gehakt rul aan. Voeg de klein gesneden ui toe aan het gehakt en breng het op smaak met zout en paper. Doe het gehakt in de ovenschaal. Verdeel de witte bonen over het gehakt. Verdeel hierover de zuurkool. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg ze op de zuurkool. Verdeel de rozijnen en ananas over de banaan. Maak van de aardappelen en een beetje melk een smeuige purree. Verdeel de purree over de zuurkool. Bestrooi het geheel met de paneer en laat het nog 30 minuten in de oven bruin en heet worden.

Serveertip

Dit gerecht bevat ongeveer 400 kcal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten