1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kruidenboter

Kruidenboter

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-04-2001

Ingrediënten


Peterselie, kervel, sjalotten, 100 gram boter, sap van een 1/2 citroen, peper en zout, nootmuskaat.



Kruidenboter werd en kan nog worden gegeven bij biefstuk. Zouden onze grootmoeders knoflookpersen hebben gehad, ze zouder er een teentje knoflook boven hebben uitgeperst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de peterselie, haal de blaadjes van de steeltjes, was de kervel en maak sjalotten schon. Hak alles tezamen zorgvuldig fijn. Maak de boter zeer zacht, doch laat ze niet smelten. Kluts er de kruiden en het sap van de halve citroen door. Maak de kruidenboter op smaak met peper en nootmuskaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top