Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasaus

Pastasaus

Door: sjeeny

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2001

Ingrediënten 4 personen


150 gram ontbijtspek (mager in reepjes)
2 blikjes gepelde tomaten (of verse tomaten)
1 blikje tomatenpuree
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel boter
2 theelepels sambal oelek (of 3 gedroogde rode pepertjes)
zout en peper
3 takjes verse tijm
2 eetlepels verse basilicum (gesneden)



Pittige saus voor spaghetti, macaroni

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de fijngesneden ui, knoflook en de in stukjes gesneden spek in de roomboter. Voeg daarna de gepelde tomaten toe (fijngesneden of met de staafmixer gepureerd). Even goed doorroeren en vervolgens de sambal(of pepertjes), de tomatenpuree en de tijmtakjes (of alleen de tijmblaadjes) toevoegen.
Laat dit sausje ca. 20 min. zachtjes sudderen, maar wel af en toe even doorroeren. De laatste 5 minuten de basilicum mee laten sudderen.
De saus (zonodig) op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren de takjes tijm verwijderen (als u deze in tijn geheel heeft laten meesudderen). U kunt in plaats van gepelde tomaten uit blik ook goed verse tomaten gebruiken. U heeft dan ca 8 goed rijpe tomaten nodig. Leg ze even in kokend water en ontvel ze. Snijd ze daarna in kleine stukjes of pureer ze met een staafmxer. Voeg nog wel een blikje tomatenpuree toe. Om de saus wat zachter van smaak te maken kunt u vlak voor het opdienen een scheutje ongeklopte room toevoegen.

Serveertip

Deze saus is geschikt voor alle soorten pasta. Serveer boven op de saus op het bord ruim geraspte kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top