1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. bami

bami

Door: neomorphius

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-03-2001

Ingrediënten 2 personen


250 gr eiermie
3 eieren
olie
ketjap manis (20 ml)
curry poeder (20 gr)
oestersaus (20 ml)
zwarte peper roerbaksaus (klein pakje)
ve-tsin (15 gr)


Verder heb je nodig


Wok


Een verfijnde bami goreng met een licht pikante smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niks, niemandal, notting, rien, nada ...

Bereidingswijze

Giet 1/2 liter water in een ketel. voeg er olie en ve-tsin aan toe. kook de 250 gr eiermie in de ketel. giet na koken de eiermie af. neem de wok en doe er nog wat olie in. zet de wok op het vuur tot de olie goed warm is. doe er de eiermi bij. doe daarna de ketjap manis, curry poeder, oestersaus en zwarte peper roerbaksaus in de wok. meng de 3 rauwe eieren tussen de eiermie tot de eieren vast worden. goed mengen en nog eens laten doorkoken.
eet smakelijk

Serveertip

In een groot warm bord met enkele takjes peterselie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van neomorphius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top