1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gesmoord Varkensvlees

Gesmoord Varkensvlees

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo schouderkarbonade
6 el pantaardige olie of sesamolie
5 dl vleesbouillon
2 stukjes steranijs
85 g zoete bonenpuree
75 ml lichte sojasaus
2 el suiker
2,5 dl rijstwijn of droge sherry
halve tl zout
50 g lente-uitjes, in reepjes van 5 cm
1 el sesamolie


Verder heb je nodig


Wok


Lekker bij witte rijst, mie of nasi Voorbereiding 55 min. Bereiding 30 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel het vlees onder de koude kraan af. Dep het met keukenpapier droog en verwijder de botten. Kook het vlees in een grote pan zacht kokend water. Schep het vlees eruit en leg het 30 min in koud water. Laat het vlees uitlekken, dep het droog en snijd het in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de steranijs 30 sec. Voeg de bouillon, bonenpuree, sojasaus, suiker, rijstwijn en zout toe en roerbak alles 5 min. Voeg het vlees toe. Temper het vuur en roerbak het vlees 20 min. Zet het vuur hoog en laat de saus inkoken. Voeg de lente-uitjes en sesamolie toe en roerbak ze 1 min.

Serveertip

Dien het vlees warm op. Serveer er witte rijst, mie of nasi bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top