1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. enchilada

enchilada

Door: beekveld

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2001

Ingrediënten 2 personen


6 bloemtortilla's
350 gr kipfilet in kleine reepjes gesneden
klein blije uitgelekte mais
1 grote ui fijngesneden
cacao, kaneel, cayennepeper, zout
pot salsa
50 - 100 gr geraspte kaas


Verder heb je nodig


Koekepan
voorverwarmde oven
ingevette ovenschaal


Enchilada gevuld met kip, mais, ui,salsa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen
kipfilet in reepjes snijden
ui fijn snijden
mais uit laten lekken

Bereidingswijze

Fijngesneden ui glazig laten bakken in beetje bakvet (in gebruik meestal bakolijf o olijfolie). Kipreepjes toevoegen en lichtbruin laten worden. Mais toevoegen en halve pot salsa, tevens naar smaak de kruiden toevoegen. Alles even laten pruttelen.
Prutje nu verdelen over de 6 tortilla's en oprollen en in de ovenschaal doen. daar dan de rest van de salsa en de geraspte kaas over verdelen.
In de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.

Serveertip

Lekker met nacho,s, zure room en een salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beekveld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top