Baklava

 • Grieks, Banket
 • 30-60 min.
 • Baklava

  Baklava

  Baklava

 • Baklava

  Baklava

  Baklava

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter.

Voor de syroop:
3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 6788,28 kcal
Koolhydraten 1001,18 g
Eiwitten 121,84 g
Vetten 249,28 g

Bereidingswijze

Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder. Smelt de boter, leg op een beboterde bakplaat 4 vellen van het bladerdeeg, elk vel beboteren, leg hierop wat van het mengsel, dan 2 beboterde vellen, mengsel, dit herhalen tot er 4 vellen over zijn, deze 4 beboterde vellen als laatste over het mengsel spreiden, dan met een scherp mes de baklava insnijden, in vierkantjes, de rest van de gesmolten boter erover heen gieten. In een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goud bruin bakken. Maak intusen de siroop: verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille essence of poeder, ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. als de siroop klaar is van het vuur nemen en het citroenap toevoegen. Zodra de baklava uit de oven komt de hete siroop erover gieten en het geheel af laten koelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

diny45 avatar

Doorsturen

Home Recepten