1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. tulband

tulband

Door: gravendeel

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2001

Ingrediënten


250 gr. suiker
30 gr. gist
1/8 l. lauwe melk
1 zakje vanille suiker
500 gr. bloem
250 gr. boter net gesmolten
4 eetl. citroensap
4 eieren
100 gr. gehakte amandelen
150 gr. rozijnen
50 gr. krenten
25 gr. sukade of oranjesnippers
boter om de tulband in te vetten



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in een kom de gist, melk en de vanille suiker en laat dit alles even staan.
doe in een andere kom de bloem, suiker, de boter, het citroensap en de eieren en meng dit door elkaar.
voeg de gist oplossing er aan toe.
voeg dan de amandelen, rozijnen, krenten en de sukade er aan toe.
vet de tulband in.
doe het deeg in de tulband en laat dit alles even rijzen op een warme plaats.
oven voor verwarmen op 200 graden.
bak de tulband in 60-65 minuten goudbruin.

Serveertip

Lekker met poedersuiker erop.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top