1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pom

Pom

Door: silversoul

  • Surinaams, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2001

Ingrediënten 6 personen


Halve kip.
Halve ui.
1.tomaat.
1.el.tomatenpuree.
2.el.piccalilly.
Scheutje azijn.
Wat suiker naar smaak (proeven)
2.thl.vetsjin (adjino moto)
5a6 peterselieblaadjes.
1a2 bouillonblokjes.
Scheut sojasaus.
Pom/Tajer te halen bij toko in diepvries.
Knoflook naar smaak.
Zout en peper.


Verder heb je nodig


Braadpan.
Bakblik.
Flinke slok.


Pom is een Surinaams gerecht wat altijd op feesten wordt gegeten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De halve soepkip in stukjes braden tot hij bruin is.
Ui erbij en knoflook.
Tomaat in stukjes erbij.
De vetsin en piccalilly.
Peterselieblaadjes.
Bouillonblokjes en sojasaus.

Bereidingswijze

Als alles gaar is water op de kip tot hij onder staat, aan de kook brengen dan uit.
Bakblik beboteren.
Pom in het bakblik doen, kip erover verdelen en jus erover.
Dan weer Pom weer jus en klontjes boter.
Dan in oven goed opletten voor verbranden.
Ovenstand 3,5
Ongeveer anderhalf uur bakken.
Eet smakelijk.

Serveertip

Met rijst, kouseband en sambal.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silversoul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top