1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde paasvlecht

Gevulde paasvlecht

  •  , Ontbijt
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2001

Ingrediënten


500 g bloem, 20 g verse of 1 zakje gedroogde gist, 150 g suiker, 1/4 liter lauwwarme melk, 75 g zachte boter of margarine, 2 eieren, snufje zout, 75 g amandelpers, 2 el slagroom, 200 g gemalen amandelen, snufje kaneel, geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen, 2 el rum, 1 eidooier, greinsuiker


Verder heb je nodig


Toevoeging 06-04-2004:
* Amandelpers=amandelspijs
* Greinsuiker is een grove suikersoort die meestal als garnering wordt gebruikt. Moeilijk verkrijgbaar, je kunt proberen het bij de bakker te bestellen - zie ook de tip van esther_wouters bij de reacties. Eventueel is het te vervangen door fijne kandijsuiker (dat doe ik); die is wel wat harder.
(Anna)


Een cake-achtig zoet brood met een vulling van o.a. amandelen en amandelpers (en rum). Een ware delicatesse die niet mag ontbreken op de paasontbijttafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje. Brokkel of strooi de gist erin en doe er 1 el suiker bij. Giet de melk in het kuiltje en roer tot de gist is opgelost. Laat het voordeeg 15 minuten rijzen.Voeg vervolgens 50 g suiker, de boter, 1 ei en het zout toe. Kneed alles grondig door en laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Roer de slagroom door de amandelpers. Meng er ook het resterende ei, de amandelen en de rest van de suiker, de kruiden en de rum door.Rol het deeg uit tot 3 repen van ongeveer 40 cm lang. Verdeel er de vulling op en rol de repen als worsten op. Bestuif de rollen met wat bloem en maak er een vlecht van. Leg de vlecht op een ingevet bakblik en laat hem nogmaals 30 minuten rijzen.Verwarm de oven voor op 200 graden.Roer de eidooier los met 1 el water en bestrijk de vlecht ermee. Strooi er greinsuiker over.Bak de vlecht onderin de voorverwarmde oven in 40 minuten goudgeel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosanne


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top