1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Reebiefstuk

Reebiefstuk

Door: piculie

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-03-2001

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes,peper,1 grote of 2 kleine witlofstuikjes,35 gr. boter, 1 theel. verse tijm, 1 dl. wildfond(pot), 1 dl. slagroom, 1 eetl. mosterd, zout,1-2 eetl. maizena.



Met mosterdroomsaus op een witlofbedje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de biefstukjes met wat pepepr.Halveer de witlof in de lengte,snij de harde kern eruit en snijd ze in lucifer dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit 25 gr. boter en bak de biefstukjes 2-3 min per kant.Smelt intussen in andere pan d erest van de boter en roerbak de witlof met de tijm 2 min.Leg een nestje witlof op 4 warme borden en leg de biefstuk erop.Houd warm.Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng aan de kook.Voeg mosterd,zout en peper naar smaak toe. Roer de maizena met 2 eetl water glad en bind hiermee de saus.Schep wat van de saus bij de biefstuk en geef de rest er apart bij.

Serveertip

Wijntip:Pinot Noir



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piculie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top