1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Kebab
  5. kip kebab

kip kebab

Door: slowfoxfood

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2001

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilet;1 zakje wokmix kip;
70 gram curry cocos;2 sjalotjes;
6 takjes peterselie;tabasco;
8 cherry-tomaatjes;8 laurierblaadjes;
satestokjes.(evt.sambal)


Verder heb je nodig


Grill en keukenmachine.


Grillrecept met kipfilet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op grillstand.

Bereidingswijze

Maal de kipfilet fijn met de sjalotjes en de peterselie.
Roer de wokmix en de curry-cocos door het kipfilet en enkele druppels tabasco.
Eventueel voor de pittige smaak sambal toevoegen.
Verdeel het kip-currymengsel in 12 gelijke delen en draai ze tot ovale vormen.
Rijg het kip-currymengsel afwisselend met de cherry-tomaatjes en een blaadje laurier aan de spiezen.
Rooster de spiezen net onder de grill in ca.10-15 minuten gaar en rondom bruin.
Keer ze regelmatig.

Serveertip

Als hoofdgerecht lekker met couscous en een wortel-rozijnsalade.
Ook lekker als borrelhapje met geroosterd stokbrood en aardappelsalade met uitgebakken spekjes.
Het kipfilet kan ook vervangen worden door elke soort gehakt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slowfoxfood
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top