Braziliaanse avocado's

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Een verassend lekker ovengerecht. Serveren als voorgerecht, bijgerecht of samen met gebakken aardappelen en een salade als hoofdgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote rijpe avocado's
citroensap
zout en peper
50 gr. paranoten, fijngehakt
50 gr geraspte cheddarkaas
2 el parmazaanse kaas
2 afgestreken el verse peterselie (fijngesneden)
2 grote rijpe tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
paneermeel
25 gr gesmolten boter
wat paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Avocado's halveren, ontpitten en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen. binnenkant van de schil met wat citroensap bestrijken
2. Vruchtvlees in stukjes snijden en met citroensap besprenkelen. Bestrooien met peper en zout
3. Noten, kaassoorten, peterselie en tomaat toevoegen.
4. voorzichtig doorelkaar scheppen
5.Vulling in de avocadohelften scheppen, bestrooien met wat paneermeel en besprenkelen met gesmolten boter.
6. Hieroverheen nog wat paprikapoeder strooien en de avocado's 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten ( 200*C gasstand 6)

Serveertip

lekker met een zomerse tomatensalade en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes!!
maar ook met een klein beetje tomatensalade als warm voorgerecht!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gerrit_u avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten