1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. haagse defile haasjes

haagse defile haasjes

Door: berti

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2001

Ingrediënten 4 personen


30 gr boter
300 gr gemengde champignons
1 glas cocktail (Prince Town) zie bij voorbe-
reiding
1 bekertje creme fraiche
2 varkenshaas of 4 kophaasjes ( ca. 600 gram)
zout en peper



Een streekgerecht? Eten op Koninginnedag?
Of op de derde dinsdag van september?
Eigenlijk smaken deze altijd lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Cocktail:
2/3 deel gin
1/3 deel port
glaasje oranjebitter

Bereidingswijze

Sla het dikke gedeelte van de varkenshaas
terug tot het vlees van gelijke dikte is.

Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en daarna met bloem. Verwarm in een
koekenpan de boter. Bak de varkenshaasjes
mooi bruin en gaar in ca. 20 minuten. Haal de varkenshaasjes uit de pan en houd
ze warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in de bakboter en blus dit af met de Prince Town cocktail. Voeg de creme fraiche toe en laat het even
doorkoken. Snij de varkenshaasjes in plakken

en leg ze in de saus. Lekker met aard-
appelkroketjes en verse spinazie.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top