Knoflook Kip

  • Frans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2001

Kippenbouten met aardappel en olifantknoflook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten, bol olifantknoflook, 8 aardappelen, kopje olijfolie, twee kopjes rode wijn, takje tijm, rozemarijn, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf maar kan ook in platte ovenschaal

Voorbereiding

Kip ontvellen

Bereidingswijze

Bouten peper en zouten, knoflook in hele tenen erop leggen, wel een hele bol!
Aardappelen in grote stukken daarop. Kopje olijfolie erover, twee kopjes rode wijn erover. Kruiden ertussen, grof zeezout en schaal de oven in. Laatste half uur onbedekt, af en toe vocht erover scheppen. In ieder geval anderhalf uur in oven stand 8(gas)

Serveertip

Met stokbrood en spercieboontjes.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 28-07-2001

Hallo Jacques, Ik kwam al zoekende dit recept tegen en voeg het gaarne toe aan mijn verzameling op bordjevol waar ik alles op verzamel wat over of met knoflook heeft te maken. Groetjes Astrid.

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 27-03-2001

how nice ! Ik neem hem mee, bedankt, Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten