Spruitjes

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Wij lusten ze eerst ook niet totdat... lees het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 netje spruiten

300 g kipshoarma/kipgyros (poelier op de markt)

1 tomaat

halve paprika

6 middelgrote champignons

1 prei

scheutje ketjap

scheutje vissaus (thai kitchen)

1 blikje tomatenpuree

1 zakje nasikruiden (inproba)

indonesische sambal voor op tafel (o.a. te koop bij c1000)

Rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Wok

Maatbeker

Mes

Groot kopje

Houten spatels

Voorbereiding

Kook de spruiten max. 5 min. in een pannetje met kokend water, niet langer laten koken!Dan zijn ze niet meer lekker. Snijd met een mesje de paprika en tomaat in blokjes, de prei in ringen en de champignons in plakjes. Laat ondertussen de nasikruiden wellen in 200 ml kokend water in een groot kopje.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wij eten altijd zilvervliesrijst. Roerbak de kipshoarma in een wok tot ze gaar is, doe er vervolgens de champignons, paprika, tomaat en prei bij. Zodra de spruiten 5 min. gekookt zijn doe je die er ook bij samen met de gewelde nasikruiden. Kort roerbakken terwijl je wat ketjap en vissaus erdoor roert. Als alles goed heet is geworden doe je pas op het eind de tomatenpuree erdoor zodat deze niet zurig wordt. Goed de tomatenpuree erdoor roeren en klaar ben je.

Serveertip

Schep het eten op in diepe borden en laat ieder naar smaak de sambal erdoor doen.
Serveer er wat augurkjes bij om de hitte van de sambal te koelen. En niet te vergeten smaakt rijst er altijd goed bij.

Recept van Carool.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

stippievld avatar
stippievld 02-10-2009

heb het gemaakt, alleen krijg veel komentaar over de spruiten, dus met sperzieboontjes gedaan, was ook lekker. voor de rest alles zelfde gehouden, zelfs met de vissaus, lekker dus

stippievld avatar
stippievld 30-09-2009

ik ga deze proberen vandaag, zo,n gek recept moet ik proeven :)

triviantt avatar
triviantt 16-02-2008

Ik heb dit recept met kipfilet gemaakt en de vissaus achterwege gelaten. Toch heb ik veel complimenten gekregen. Goede tip van de tomatenpuree btw, ik gebruikte die al nooit meer omdat het inderdaad vaak zurig smaakte, pas op ''t laatst erbij doen dus!

erin30 avatar
erin30 23-01-2002

subliem gevonden!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten