1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rauwkost met Umer

Rauwkost met Umer

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 mooie verse winterwortel, 2 struikjes hagelwitte witlof, 1 kleine - dunne prei met veel wit, 2 dl Umer, 1 citroen, 'n paar takjes peterselie, zout en peper.


Verder heb je nodig


Goed scherp mes, evt. rasp, slabak, citruspers of zoiets.


Een lekkere winterrauwkost met frisse Umersaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer het citroensap, het zout, de peper en de fijngehakte (of geknipte) peterselie door de Umer. De winterwortel schillen, wassen en raspen of in 'alumettes' snijden. De prei wassen en in heel dunne ringetjes snijden. De witlof wassen, doormidden snijden, pit eruit halen en in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Verdeel de groenten over 4 schaaltjes of coupes en schenk er de Umersaus overheen.

Lees ook de Umerinfo op mijn pagina VRAAGBAAK



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iamliam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iamliam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top