1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Franse Kruidenbrioche

Franse Kruidenbrioche

  • Frans, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Ingrediënten 8 personen


1 zakje gedroogde gist,
1/2 dl. water,
2 theelepels suiker,
500 g bloem,
1/2 dl melk,
200 g boter,
35 g suiker,
5 eieren,
2 theelepels zout,
3 eetlepels gedroogde franse tuinkruiden.


Verder heb je nodig


Kommetje, briochevorm, oven


Een veelzijdig luxe brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schenk het water in een kommetje en voeg de gist en de suiker toe. Laat dit 10 minuten staan en roer het dan goed door. Smelt de boter op een laag vuur. Voeg aan de bloem het gistmengsel, de melk, de boter, de eieren, het zout en de kruiden toe en kneed er met de mixer een egaal deeg van. Laat het deeg in de kom afgedekt ca. 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Vet een grote briochevorm in. Vorm een stukje deeg van ca. 50 gram in een bal. Doe de rest van het deeg in de vorm en druk er het balletje op. Laat het deeg weer afgedekt ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200?C. Bak de brioche in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Neem de brioche uit de oven en bestrijk met wat water.

Bron

Menu, Marijke Sterk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top