Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Pesach-cake met walnoten en siroop

Pesach-cake met walnoten en siroop

Door: shalomshalom

  • Joods, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Ingrediënten


5 eieren (losgeklopt), 150 g walnoten (fijngehakt), 100 g gemalen amandelen, 200 g suiker, sap en schil van 1 sinaasappel, 2 tl kaneelVoor de siroop:500 g suiker, 500 ml water, 1 el citroensap, 1 el rozenwater



* Tishpishti *Deze beroemde Judeo-Spaanse specialiteit uit Turkije is een mooi dessert. Maak de cake tenminste een paar uur voor het eten, dan kan de siroop er lekker intrekken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Maak eerst de siroop, zodat deze kan afkoelen. Kook suiker, water en citroensap 10-15 minuten. Roer het rozenwater erdoor. Laat afkoelen en zet in de koelkast.Meng alle ingredienten voor de cake door elkaar.Bedek de bodem van een cakevorm met aluminiumfolie of vetvrij papier. Vet in met olie en giet het cakemengsel erin. Bak de cake in 1 uur in de voorverwarmde oven goudbruin. Stort hem meteen als hij uit de oven komt in een schaal met een hoge rand.Verwijder de folie of het papier en snijd de cake in plakken.Schenk de siroop over de warme cake. Draai na 30 minuten de cakeplakken om zodat de siroop er goed in kan trekken.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top