Hazen/Wildsoep

  • Nederlands,
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 haas, 1 1/2 liter water, 10 gram zout, 1 ui, 5 kruidnagels, 5 peperkorrels, 1 wortel, bladselderij, 50 gram rauwe ham, 50 gram boter, 2 eetlepels room, bloem, 2 dl rode wijn, kerrie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het wild goed schoon, bewaar het bloed. Haal het vlees van de rug eraf. Hak de rest in stukken. Trek bouillon van deze stukken, het water, het zout, de ongepelde ui, waarin de kruidnagels zijn gestoken, de peperkorrels, de wortel, de bladselderij en de rauwe ham. Laat dit alles tezamen ten minste 3 uur trekken. Braad intussen de in stukjes gesneden wildrug in de boter. Voeg 2 eetlepels room toe, braad ook de room even mee. Zeef de bouillon en bind deze met de aangemengde bloem. Rest nog deze gebonden soep bij de gebraden wildrugstukjes te doen, er 2 dl rode wijn aan toe te voegen en het bloed erdoor roeren. Overuig u van de smaak en de kleur van de soep. Een weinig kerrie kunnen de smaak van de soep veranderen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten