Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Pesach-vleespastei met matses

Pesach-vleespastei met matses

Door: shalomshalom

  • Joods, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Ingrediënten 8 personen


2 middelgrote uien (grofgehakt), 4 el zonnebloemolie, 750 g lams- of rundergehakt, zout, peper, 1 tl kaneel, 1/2 tl piment, 75 g pijnboompitten, 1 bos bladpeterselie (fijngehakt), 5 eieren (losgeklopt), 6 dl kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes), 8 vierkante matses



* Mina de carne *In Egypte heet dit gerecht 'maiena'. De Ovenschaal wordt bekleed met matses, daarop komt de vulling met lams- of rundergehakt, die vervolgens weer met matses afgedekt wordt. Lekker als lunchgerecht of tussendoor; of als hoofdmaaltijd voor vier personen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Maak eerst de vulling:Laat de uien in 3 el olie glazig worden. Doe het vlees erbij, zout, peper, kaneel en piment en bak het ongeveer 8 minuten. Schep het regelmatig om en bak het goed rul.Bak ondertussen de pijnboompitten in de rest van de olie lichtbruin. Roer ze met de bladpeterselie door het vlees en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen en roer er drie losgeklopte eieren door.Zet een ovenschaal van ongeveer 30 cm klaar.Verwarm de bouillon en leg er 4-5 matses in. Laat ze weken tot ze zacht zijn, maar niet papperig. Haal ze uit de bouillon en bekleed er de bodem en de zijkanten van de vorm mee, 2 lagen op elkaar. Laat de matses overlappen en snijd ze op gelijke hoogte af.Doe de vleesvulling erin en dek de pastei af met de rest van de geweekte matses. Giet er 100 ml bouillon over. Giet de resterende losgeklopte eieren over de pastei.Bak de pastei 45 minuten in de voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top