Gevulde Champignons
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 24 personen
*24 niet te grote champignons*600gr.varkensvlees*1/4 kop uitgelekte water kastanjes*3 lente uitjes*1/2 kleine rode of groene paprika-zaden verwijderd*1 kleine stengel bleekselderij*1 tl maismeel*1 tl geraspte, verse gember*2 tl droge sherry*2 tl soja saus*1/2 tl hoi sinsaus*1 eiwit*3 kopjes zonnebloemolie*1/2 kop bloem*BESLAG:
1/2 kop maismeel*1/2 kop bloem*1 1/2 tl bakpoeder*3/4 tl zout*1/3 kop melk*1/3 kop water*
Voorbereiding
Maak de champignons schoon(borstelen). Verwijder het steeltje. Snijd de steeltjes in kleine stukjes en doe dit in een grote schaal. Snijd het varkensvlees, waterkastanjes, uien, paprika en selderij fijn met een scherp mes of in een foodprocesoor. Voeg het mengsel toe aan de champignonssteeltjes. Voeg toe: maismeel, sherry, hoi sin saus en eiwit. Mix dit goed door elkaar.
Bereidingswijze
Lepel het vleesmengsel in de champignonnenholletjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur tot 375 graden.
Bereid het beslag voor(mix de maismeel, bloem, zout, melk en water goed doorelkaar). Dip voorzichtig de champignonnetjes in het beslag, tot het geheel bedekt is met het beslag. Frituur de champignonnetjes in de hete olie tot ze mooi goudbruin zijn. Zeker 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur steeds zo'n 5-6 champignons per keer.
Serveertip
Ik heb bij personen 24 gezet, daar het om 24 champignons gaat. Hoeveel er van eten ligt aan je zelf. Succes.