Zalmhamburger Met Witlofsalade

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Big diet recept

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1200 gram verse zalmfilet, 100 gram fijn gesneden groente (knolselderij, prei en wortel), 1 dl olijfolie, 2 kg witlof, 2 dl magere yoghurt, 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel azijn, 2,4 kg aardappels, 300 gr uien, 2 dl kippenbouillon, laurier, zout, peper en gesneden bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de groenten fijn. Hak vervolgens de zalmfilet in 12 gelijke stukken. Paneer de zalmfilet daarna in de groenten en bewaar het op een koude plek.
Schil de aardappelen en maak de ui schoon, snij de uien en aardappelen in dikke plakken en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Doe tussen de aardappelen en uien wat blaadjes laurier. Voeg iets zout en peper toe en giet tot slot de kippenbouillon over het gerecht.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en laat het in drie kwartier gaar worden.
Ondertussen gaan we bezig met de witlofsalade. Meng de witlofblaadjes met yoghurt, gembersiroop en azijn. Maak het op smaak met bieslook, zout en peper.
Bak daarna de zalmburgers, zorg ervoor dat ze "medium" gebakken worden. Leg de witlofsalade op een bord en plaats de zalmburgers op de salade. De aardappels op een schaaltje apart serveren. De dames mogen 3 kleine aardappels en de mannen 5 kleine aardappels eten.

Serveertip

Dit gerecht bevat tussen de 415-495 kcal p.p.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten