Gerookte Kippenborst En Groene Aspergesalade Met Brood

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Big diet recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Volkorenbrood: 500 gr volkorenmeel, 25 gist, 2,5 dl water, 20 gr zout Verder: 200 gr kipfilet, 300 gr groene asperges, 1 gesnipperd sjalotje, 2 tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels azijn, bosje kervel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het maken van het brood het water lauwwarm maken en de gist erin oplossen. Samen met het meel tot een deeg kneden. Dit geheel een half uur laten rijzen. Nadat het deeg gerezen is, het deeg op een bakplaat leggen en met een mesje inkruisen. Daarna het zeezout en de rozemarijn er overheen strooien en in een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten bakken. Deze broodplaat hoeft niet voor het hele gerecht gebruikt te worden. De volgende dag is het brood nog steeds erg lekker.
Terwijl het brood in de oven staat de tomaten van het vel ontdoen, de zaadjes eruit halen en de tomaten in blokjes snijden. Deze blokjes vermengen met de azijn en de olie. Ondertussen de kipfilet in een wok met rookmeel gaar roken. Daarna in dunne plakjes snijden. Daarna de asperges schillen en kort koken in een pan met water met een beetje zout.. De asperges met koud water afspoelen en aanmaken met de sjalotjes, azijn en de olijfolie. Op het laatste moment de kipfilet toevoegen. Garneer het gerecht met kervel.
Serveer het brood met de salade apart.

Serveertip

Dit gerecht bevat 320 kcal per persoon

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten