Gebakken Kalfsreepjes Met Champignons, Komijn En Rosti

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Big diet recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr mager kalfsvlees, 300 gr champions, 650 gr aardappels, 1,5 dl kippenbouillon, ? eetlepel komijn, ? ui, 1 teentje knoflook, 300 gr prei, 30 gr rozijntjes, ? dl magere yoghurt, 1 theelepel gembersiroop, scheutje azijn, scheutje olijfolie, zout en peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de aardappels goed schoon en kok ze in de schil half gaar. Schil daarna pas de aardappels en rasp ze op een grove rasp.
In de tussentijd de prei in ringen snijden en kort in water met een beetje zout koken. Daarna de prei laten afkoelen in koud water. De salade maken met de yoghurt, gembersiroop en rozijntjes. Het geheel op smaak brengen met azijn, zout en peper en een ? teentje knoflook.
Was 150 gr champions en fruit deze aan met een gesnipperd uitje. Dit afblussen met de kippenbouillon. Laat dit even gaar koken en pureer het. Eventjes op smaak maken met zout en peper. Dit is een pure championsaus.
Het kalfsvlees in dunne reepjes snijden en de overige 150 gr champions in dunne plakjes snijden. Het vlees zouten en met komijn en een ? teentje knoflook inwrijven. Het vlees en de champions apart in de hete olie bakken en pas later bij elkaar mengen.
De geraspte aardappels als een pannenkoek bakken in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een scheutje olie.
Maak het bord op met de championsaus, het vlees met de champions een de aardappelrosti. Serveer de preisalade apart of vooraf.

Serveertip

Dit gerecht bevat 450 kcal per persoon.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten