Nasi Rames

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Een eigen recept over Nasi Rames

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram Runderlappen
1 bakje boeboe smoorvlees
1 tl fijngehakte gember
1 teen knoflook
1 tl koenjit
400 gram rijst
50 gram gefruite uitjes
2 el seroendeng
500 gram sperciebonen
1 bakje boemboe sajour boontjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de runderlapjes in reepjes en bak dir rondom bruin in een scheutje olie.
Blus af met water voeg de boemboe smoorvlees toe en breng aan de kook. Laat dit 1,5 uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.

Hak de gember en knofloop fijn en fruit dit kort aan. Voeg de koenjit toe en laat dit even bakken. Schep dan beetje bij beetje de gekookte rijst erdoor en roerbak dit tot de rijst een mooie kleur krijgt en goed warm is.

Maak de boontjes schoon en roerbak ze kort in de wok. Blus af met water en voeg de boemboe boontjes toe. Laat dit 5 minuten smoren. Schep dan de gefruite uitjes en de seroendeng door de rijst. Serveer dit gerecht met kroepoek.

EET SMAKELIJK

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wiljos2 avatar
wiljos2

Doorsturen

Home Recepten